Filtre cu cartușe

1. TIPUL DE TEHNOLOGIE
Filtrare uscată.

2. IMPURITĂȚILE CARE POT FI REȚINUTE
Particule de praf de toate tipurile.

3. EFICIENȚA ÎN FILTRARE
Filtrele cu cartușe pot reține particule de la mărime medie până la submicronică, cu o eficacitate de reținere de peste 97%.

4. DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI ȘI/SAU A PROCESULUI
Filtrele cu cartușe înlocuiesc filtrele cu saci în anumite condiții de lucru sau atunci când spațiul de amplasare este limitat. Configurația de stea a suprafeței filtrante de tip cartuș obține o suprafață mare de filtrare.

Avantaje: suprafața filtrantă este de 10 ori mai mare decât suprafața filtrelor cu saci la același gabarit și nu sunt necesare coliviile metalice. Filtrele cu cartușe sunt proiectate și construite cu capacitate de autocurățare prin sistemul puls-jet. Presiunea aerului pentru curățare este de la 5 la 7 bar, în funcție de proprietățile fizico-chimice a prafului vehiculat. Timpul de curățare este de sub o secunda, iar procesul se poate repeta la intervale între 1 și 25 min. Căderea de presiune este de aproximativ 100 mmH2O pentru praf grosier și 100-150 mmH20 pentru praf fin. Cartușele sunt confecționate dintr-un amestec de celuloză cu diferite tipuri de poliester si polipropilenă, nomex etc, în funcție de natura prafului vehiculat. În general, eficacitatea de reținere este de 99%. Pentru concentrațiile de praf foarte mari, se recomandă utilizarea suplimentară a unui element de filtrare inițială.

5. DOMENIUL DE APLICARE
Filtrele cu cartușe pot fi folosite în orice proces industrial unde praful este prezent și în care temperatura gazelor cu impurități vehiculate nu depășește 140 ºC.

Inchide meniu