Cicloane

1. TIPUL DE TEHNOLOGIE
Filtrare uscată.

2. IMPURITĂȚILE CARE POT FI REȚINUTE
În general, particule de praf.

3. EFICIENȚA ÎN FILTRARE
Eficiența filtrării depinde foarte mult de mărimea particulelor și de greutatea lor specifică. În mod normal, eficacitatea se situează între 85% și 95%.

4. DESCRIEREA ECHIPAMENTULUI ȘI/SAU A PROCESULUI
Aceste echipamente sunt potrivite pentru particule de praf cu greutatea specifică mai mare de 300 kg/m3, de mărime grosieră (mai mare de 10 microni) și pentru particule cu greutatea specifică mai mare de 1000-1500 kg/m3, mai mari de 50 microni, prezente in aer in concentrație mare. Eficacitatea de separare a cicloanelor se poate situa intre 85% si 95%. Când este necesară o eficacitate de separare înalta, cicloanele sunt foarte utile drept elemente de prefiltrare, așezate înaintea unui alt filtru cu eficacitate mai mare. Când concentrația prafului din aer este foarte ridicată, este întotdeauna util să se instaleze un ciclon pentru prefiltrare înaintea unui filtru final, pentru obținerea unei scăderi inițiale semnificative a concentrației de praf, astfel asigurându-se atât o creștere foarte mare a eficacității de filtrare în ansamblu, cât si protecția filtrului final. În cazurile de transport pneumatic în care concentrația particulelor din fluxul de aer este extrem de ridicată, utilizarea unui singur ciclon de separare este suficientă pentru obținerea unei eficiențe acceptabile.

Cicloanele oferă avantaje apreciabile, cum ar fi:
– o cădere de presiune scăzută (60-70 mmH2O)
– absența costurilor de întreținere
– costuri de utilizare foarte scăzute
– cost de instalare scăzut

5. DOMENIUL DE APLICARE
Pot fi folosite în orice proces industrial unde se produce o cantitate mare de praf: în industria lemnului, a prelucrării metalelor, în creșterea animalelor, în transport pneumatic etc.

Inchide meniu